De leukste en gezelligste dansschool van de Bollenstreek. Ben je op zoek naar uitdaging op dansgebied? Dan is Nickyta's Dance Classes echt iets voor jou!

Opening NDC Nickyta’s Dance Classes

 

Nickyta Domaszewicz

 

Op tweejarige leeftijd was het al duidelijk dat ik een passie voor dansen had; in dansen kon ik mijn energie helemaal kwijt. Met de jaren begon mijn liefde voor dansen zich nog meer te groeien en volgde ik vele lessen ballet, streetdance/hiphop, moderne dans en deed ik audities om uiteindelijk toegelaten te kunnen worden tot de vakopleiding Dans van het Nova College te Haarlem. Met trots kan ik zeggen dat ik cum laude geslaagd ben en inmiddels in het bezit ben van een diploma!

Naast mijn intensieve opleiding gaf ik danslessen aan kleuters, tieners en jongvolwassenen. In het begin voornamelijk streetdance/hiphop-lessen, maar inmiddels heb ik de geef ik ook peuter- en kleuterdans en specifieke stijlen zoals Modern, Floorwork, Commercial en Jazz-lessen.

The TalentProgram

 

Met mijn kennis, ervaring, passie en enthousiasme wil ik mijn leerlingen de kans geven hun talenten te ontwikkelen en ze begeleiden naar een hoger dansniveau! Het afgelopen jaar ben ik gestart met een eigen programma “The TalentProgram”. Hierin begeleid ik leerlingen op hun weg naar de top. Onder het talentprogram vallen een aantal categorieën, namelijk de vooropleiding, solo’s & duo’s, en de selectieteams. In de TalentProgram-lessen haal ik mijn leerlingen uit hun comfortzone om ze uiteindelijk zelfverzekerd en met lef te laten schitteren als allround dansers.

Op dit moment staat het team “The Rivals” 1e op de EK/WK ranking lijst! Ook staan duo’s Sem & Rebecca en Fenne & Lesley 1e op de EK/WK ranking lijst! Dit betekent dat wij op 22 mei met alle duo’s, trio’s en teams af zullen reizen naar Kalker in Duitsland voor het EK. Daarnaast reizen een aantal duo’s en trio’s in augustus af naar Blackpool in Schotland voor het WK!!

Deze succes behaal je natuurlijk niet vanzelf. Inmiddels ben ik erachter waarom mijn leerlingen zo groeien. Dit is niet alleen door hun inzet en energie die ze in de lessen laten zien, maar dat is ook omdat ze de dansschool als een veilige, creatieve plek en ook wel een tweede thuis ervaren waar ze in een positieve en gezellige sfeer hun talenten kunnen ontwikkelen.

Eigen plekje

 

Zoals u misschien wel weet is de Schelft te Noordwijkerhout in november 2020 afgebrand. Hier huurde ik voorheen de ruimte voor mijn dansschool en was dus genoodzaakt om op een andere locatie mijn lessen te verzorgen. Sinds 2021 train ik mijn TalentProgram in lavendelkassen. Uiteraard ben ik ontzettend blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen, zodat mijn lessen door konden gaan, maar de wens om een eigen dansschool te openen groeit met de dag. Ik wil een plek creëren met een maatschappelijke functie, waar kinderen en jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, hun dromen waar kunnen maken en samen met leeftijdgenoten plezier kunnen beleven aan een gemeenschappelijke passie!

Financiering

 

Net als vele starters heb ik op dit moment (nog) niet de financiële middelen om deze droom te verwezenlijken. Door de coronaperiode zijn banken ook uiterst terughoudend om mij als jonge starter financieel te ondersteunen, ondanks de naamsbekendheid die ik inmiddels heb opgebouwd in de omgeving en in de danswereld. Na vele afwijzingen bij meerdere banken begon de moed mij in de schoenen te zakken. Maar voor degenen die mij kennen, weten dat ik het hier natuurlijk niet bij laat zitten. Je droom verwezenlijken kost bloed, zweet en tranen, maar ik ga ervoor!

Als ik één ding geleerd heb in de afgelopen jaren is, dat je in je eentje snel kan groeien, maar dat samenwerken je verder brengt. Daarom doe ik nu een beroep op jullie en start ik een crowdfunding! Met jullie bijdrage, hulp en tips hoop ik jullie binnenkort uit te kunnen nodigen voor de opening van NDC Nickyta’s Dance Classes!

Goed nieuws!

 

Het goede nieuws is, er is al een pand waar ik in kan. Om er ook daadwerkelijk danslessen te kunnen geven heb ik in ieder geval €10.000 nodig voor een goede vloer, een spiegelwand en een goede geluidsinstallatie. Het zou helemaal geweldig zijn als er nog geld over zou zijn voor het inrichten van een nette en veilige kleedkamer met een toilet en een ruimte waar ouders gezellig een kop koffie kunnen drinken, terwijl hun kinderen lekker aan het dansen zijn en de jongeren na hun les nog even samen kunnen zijn.

Ik ben mij ervan bewust dat we op dit moment in een voor veel mensen (financieel) lastige tijd zitten, maar het is ook een tijd die kansen biedt en mensen in beweging zet om hun dromen na te jagen! Ik hoop van harte dat jullie mij willen helpen mijn droom en die van vele andere dansers waar te maken….

Ik hoop van harte dat jullie mij willen helpen mijn droom en die van vele andere dansers waar te maken…. Mocht u willen doneren dan kan dat via onderstaande button "doneren"